Certificaat – registratie en certificering van uw begrenzer

Hoewel er geen wettelijke verplichting is voor de registratie of certificering van bootbegrenzers komt het toch regelmatig voor dat de waterpolitie vraagt om een certificaat van de bootbegrenzer. Heb je hem niet, dan kun je geen boete krijgen. Heb je hem wel, dan schept dit vertrouwen bij de waterpolitie. Bootbegrenzer.nl werkt hier graag aan mee en heeft daarom als enige in Nederland een uniek en gepatenteerd register voor bootbegrenzers aangelegd. In dit register kunnen de bootbegrenzers die wij leveren aan onze klanten worden opgenomen, indien zij dit wensen. Doel van de registratie is om u als klant een gecertificeerde bootbegrenzer te kunnen leveren en de waterpolitie de kans te geven om de betrouwbaarheid van de bootbegrenzer te controleren zonder lastige controles.

Alleen bij bootbegrenzer.nl: Uw certificaat op creditcardformaat

Er zijn diverse leveranciers van bootbegrenzers die een certificaat afgeven bij de levering van een begrenzer. Dit is over het algemeen een papier op A4 formaat, al dan niet geplastificeerd, met de gegevens van uw boot, de begrensde snelheid en nog wat andere gegevens. Wij van bootbegrenzer.nl juichen de uitgifte van een certificaat toe. De uitvoering op een A4 formaat vinden wij echter niet handig. Een papieren uitvoering met water in de buurt (en dat is op een boot niet heel gek) is erg kwetsbaar. Een geplastificeerd certificaat is erg groot, dus waar moet je dit certificaat laten?

Vanuit bootbegrenzer.nl geven wij daarom bij registratie in ons register een gepatenteerd certificaat op creditcardformaat uit. Net als uw andere pasjes zoals bijvoorbeeld een rijbewijs, pinpas, vaarbewijs, en registratie van uw boot bij het RDW. Dus makkelijk op te bergen in uw portemonnee, handtas of broekzak. Wel zo makkelijk. En bovendien, het pasje kan prima tegen water!

Gepatenteerde oplossing

Wij hebben dit unieke idee voor de registratie en certificering van bootbegrenzers geregistreerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Dit zorgt ervoor dat bootbegrenzer.nl het alleenrecht op deze unieke oplossing heeft.

Verificatie

Een certificaat op creditcardformaat is uiteraard een mooie oplossing. De echte waarde schuilt in de verificatie van de begrensde snelheid. Hier zijn verschillende methoden voor. Heeft u de installatie zelf gedaan via onze duidelijke handleiding, dan kunt u een foto of filmpje maken van de boot die vaart op de begrensde snelheid. Op de foto of het filmpje moet zowel de begrenzer als de snelheid waarmee de boot begrensd vaart zichtbaar zijn. Wij slaan de foto of het filmpje op in ons register, zodat dit na het scannen van de QR-code getoond kan worden. De verificatiemethode wordt in dit geval “Foto” of “Filmpje”.

QR-code

Op het certificaat van bootbegrenzer.nl worden een aantal basisgegevens van uw boot vermeld, zoals uw registratienummer, rompnummer en merk van de boot en motor. Daarnaast staat ons unieke register ID op het pasje evenals een unieke QR-code. Door deze QR-code te scannen met uw telefoon, wordt u doorgestuurd naar de volledige registratie van uw bootbegrenzer in ons register. Dit geeft toegang tot nog meer informatie over uw boot, maar ook over uw begrenzer en of de begrensde snelheid door ons geverifieerd is. Waardevolle informatie dus voor de waterpolitie!

Certificaat op creditcardformaat
Register - certificaat
Digitaal certificaat, na scannen QR-code

Links is het certificaat op creditcardformaat afgebeeld, aan de rechterkant de digitale versie die kan worden opgevraagd door de QR-code te scannen. Probeer het zelf en scan de QR-code op de linker afbeelding met uw telefoon. Het digitale certificaat wordt getoond. Op dit digitale certificaat kunt u tevens de verificatiefoto opvragen. Probeer het zelf!

Alleen voor begrenzers van bootbegrenzer.nl?

Zeker niet! Indien u een bootbegrenzer heeft van een andere leverancier dan kunt u zich evengoed laten inschrijven in ons register. Wij registreren in dat geval, net als bij onze eigen begrenzers, de gegevens van uw boot en de begrenzer in ons register. Daarnaast ontvangt u ook het certificaat op creditcardformaat met uw eigen unieke QR-code.

Ook zo’n certificaat op creditcard formaat?

Bestel een begrenzer met certificaat of een los certificaat op onze producten pagina. Al een bootbegrenzer besteld zonder registratie en certificaat, maar toch interesse? Geen probleem u kunt hem gewoon nabestellen door contact met ons op te nemen! Bootbegrenzer van een andere leverancier? Ook geen probleem, ons certificaat is ook los verkrijgbaar via de producten pagina.

Bezoek ook onze Instagram pagina